PAX – Cor de cambra és un conjunt vocal nascut el 2012 a Sabadell. El seu origen es troba en un grup de cantaires reunits per tal de participar al projecte final de la carrera de direcció de cors del seu director, Esteve Costa. PAX – Cor de cambra treballa repertoris de totes les èpoques i gèneres, des de l’Edat Mitjana al Segle XXI. Ha fet diversos monogràfics de música sacra de tots els temps així com un programa d’homenatge a Verdi, Britten i Poulenc en motiu de les efemèrides que se’n celebraven el 2013.

D’entre les actuacions que el cor ha ofert arreu de Catalunya, destaquen la participació al Cicle Coral de Sant Feliu de Llobregat, al Cicle de Música Sacra Coral del Monestir de Sant Cugat del Vallès, al Cicle d’Orgue de La Sénia, al Festival Internacional Musiquem Lleida o al 50è Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona, cantant obres de Salvador Brotons al Palau de la Música Catalana sota la direcció del propi compositor. Ha compartit escenari amb diversos cors de Catalunya i amb intèrprets com el jove organista Álvaro Carnicero. L’octubre de 2016 va enregistrar sis obres del jove compositor tortosí i cantaire del cor Josep Ollé i Sabaté.

El juliol del 2017 va participar a l’11è Simposi Mundial de Música Coral de Barcelona cantant al concert inaugural sota la direcció de Xavier Puig, Marc Timón i Mireia Barrera i actuant en solitari com a cor amfitrió del Saarbrücken Kammerchor d’Alemanya.

 

Esteve Costa i Ventura, director

 

Nascut a Castellar del Vallès, hi comença els seus estudis musicals i els continua al Conservatori de Sabadell, on cursa el Grau Mitjà de cant amb Elisenda Cabero, que compagina amb la llicenciatura en Filologia Francesa a la UAB. També ha rebut classes de cant de Toni Gubau, Margarida Natividade i Jordi Casanova.

Als 18 anys s’endinsa en el camp de la dirección als cursos de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) amb professors com Xavier Sans, Xavier Puig, Josep Prats, Elisenda Carrasco, Xavier Pastrana, Poire Vallvé i d’altres. També ha assistit a les classes magistrals organitzades per la Federación de Coros de la Región de Murcia (FECOREM) entre 2004 i 2011 amb Pablo Heras-Casado, Josep Vila, Harry Christophers, Gary Graden, Celso Antunes, David Lawrence, Martin Schmidt, Néstor Zadoff, Vytautas Miskinis i Albert Alcaraz. El 2012 va completar els estudis superiors de direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) cursats amb Josep Vila i Johan Duijck.

Té una àmplia experiència com a cantaire en la qual destaquen els deu anys al cor Lieder Càmera i les col·laboracions amb altres cors catalans i internacionals (Ensemble O Vos Omnes, Fònics 2.0, Cor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Orfeó Català, CCAEG de Lleida, Revoice International Vocal Ensemble, etc.).

Com a director ha treballat de manera estable amb cors de diverses poblacions com ara la Coral Belles Arts de Sabadell (amb qui va obtenir el primer premi al Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina el 2009), l’Escolania-Coral Sant Agustí de Sabadell i Quòdlibet Grup Coral de Molins de Rei. També ha estat professor a diverses escoles de música i instituts de secundària del Vallès i ha fet de director convidat a cors de Catalunya i Anglaterra. Actualment, a banda de PAX – Cor de Cambra de Sabadell del qual és el fundador, dirigeix el Cor Exaudio d’Igualada i Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal.

 

Els cantaires

 

Sopranos:

Jessica Cañero / Eunice Fernández / Estela García / Marisol Gómez / Alejandra Juncosa / Laura Peiro / Anabel Quirós / Neus Ramoneda

Contralts:

Carolina Guzmán / Imma Manresa / Núria Podeschva / Marta Pons / Mariona Roca / Mireia Sans / Júlia Soler

Tenors:

Pere Cowley / Marcel Dalmau / Abraham Montaño / Marcel Navarro / Borja Valls / Germà Zapata

Baixos:

David Ambler / Sergi Comas / Adrià Martínez / Josep Ollé / Guillem Pareja / Oriol Quintana / Héctor Villanueva

 

_ASC9793 (1)