PAX – Cor de cambra és un conjunt vocal nascut el 2012 a Sabadell amb la voluntat de cultivar el repertori coral amb un alt nivell d’exigència individual i col·lectiu, per tal d’obtenir el màxim gaudi com a intèrprets.

L’origen de PAX – Cor de cambra es troba en un grup de cantaires que es van reunir per tal de participar al concert anomenat “La Guerra al Cor”, un recital coral-literari al voltant de la Guerra Civil Espanyola que va ser ideat pel director del grup, Esteve Costa, en motiu del seu projecte final de la carrera de direcció de cors a l’ESMUC.

PAX – Cor de cambra treballa repertoris de totes les èpoques i gèneres, des de l’Edat Mitjana al Segle XXI. Ha fet diversos monogràfics de música sacra de tots els temps així com un programa homenatge a Verdi, Britten i Poulenc en motiu de les efemèrides que se’n celebraven el 2013.
En la seva breu trajectòria ha actuat a Sant Feliu del Racó, Sabadell, Ripollet, Calella, Igualada, la UAB, Barcelona, Castellar del Vallès i ha participat al Cicle Coral de Sant Feliu de Llobregat, al Cicle de Música Sacra Coral del Monestir de Sant Cugat del Vallès i al Cicle d’Orgue de La Sénia. Ha compartit escenari amb el Cor Aglepta de Sant Cugat, la Coral Xalest d’Igualada o el Cor Da Capo de Tarragona i amb músics com el jove organista Álvaro Carnicero.

 

Esteve Costa i Ventura, director

 

Nascut a Castellar del Vallès, on comença els estudis musicals, els continua al conservatori de Sabadell cursant el grau mitjà de cant amb Elisenda Cabero, i el compagina amb la llicenciatura en filologia francesa a la UAB. També ha rebut classes de cant de Toni Gubau, Margarida Natividade i Jordi Casanova.

Als 18 anys s’endinsa en el camp de la direcció als cursos de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) amb professors com Xavier Sans, Xavier Puig, Josep Prats, Elisenda Carrasco, Xavier Pastrana, Poire Vallvé i d’altres. També ha assistit a les classes magistrals organitzades per la Federación de Coros de la Región de Murcia (FECOREM) entre 2004 i 2011 amb Josep Vila, Harry Christophers, Gary Graden, Celso Antunes, David Lawrence, Martin Schmidt, Néstor Zadoff, Vytautas Miskinis, Pablo Heras-Casado i Albert Alcaraz. El 2012 va completar els estudis superiors de direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) cursats amb Josep Vila i Johan Duijck.

Té una àmplia experiència com a cantaire en la qual destaquen els deu anys al cor Lieder Càmera i les col·laboracions amb altres cors catalans i de l’estranger (Fònics 2.0, Orfeó Català, CCAEG de Lleida, Estudi XX de Terrassa, etc.). Col·labora puntualment amb l’Ensemble O Vos Omnes.

Com a director ha treballat de manera estable amb cors de Barcelona i del Vallès Occidental com la Coral Belles Arts de Sabadell (2007-2012) i l’Escolania-Coral Sant Agustí de Sabadell (2010-2013). També ha estat professor a diverses escoles de música i instituts de secundària del Vallès i ha fet de director convidat a diversos cors de Catalunya i Anglaterra. Actualment, a banda de PAX – Cor de Cambra, és el director del cor de noies Exaudio d’Igualada i de Quòdlibet Grup Coral de Molins de Rei.

 

Els cantaires

 

Sopranos:

Alejandra Juncosa / Anabel Quirós /  Estela García / Eunice Fernández / Jessica Cañero Guillem / Marisol Gómez / Neus Ramoneda

Contralts:

Carolina Guzmán / Mariona Roca / Júlia Soler / Mireia Sans / Núria Podeschva / Virgínia Casablancas

Tenors:

Abraham Montaño / Germà Zapata / Marcel Dalmau / Marcel Navarro

Baixos:

Guillem Pareja / Guillermo Lana / Héctor Villanueva / Josep Ollé / Oriol Quintana / Sergi Comas

 

_ASC9793 (1)